Clicky

 Kapotte turbo verpest de dag van Adwin Hoondert

Kapotte turbo verpest de dag van Adwin Hoondert
11-01-2018 09:49 | Etappes | auteur Redactie [FE]

ATAR - "Een nationale rampdag", noemde Adwin Hoondert de dag van de achtste etappe van de Africa Eco Race. In plaats van racen in de duinen – waar hij voor was gekomen – sukkelde Hoondert via de weg naar het bivak in de buurt van Atar in Mauritanië.

Op 100 kilometer in de proef, op een snel, vlak stuk, viel plotseling het motorvermogen van de DAF weg. “Het ging eigenlijk hartstikke fijn”, vertelt Hoondert. “We hadden al wat leuke duintjes gehad, ik had al een paar anderen ingehaald. Helemaal prima. Maar toen hield de auto ermee op. Dat het de turbo was, hadden we snel in de gaten. Ik had al de reserve-turbo uit de kist gehaald, toen Wilko zei dat er meer aan de hand was. Meer dan we ter plaatse konden oplossen.”

Binnen de kortste keren stond de bezemwagen van de organisatie bij de truck van Hoondert om te vragen wat er aan de hand was en wat het plan was. “Verder konden we niet, dat was geen optie. Dus zijn we een heel stuk terug gereden, 50 kilometer door het mulle zand, zonder vermogen. Ik kan je verzekeren: dat is niet fijn.”

Ook eenmaal op de weg was het geen lolletje. Een truck zonder motorvermogen trekt niet vlot op en dat was met de vele politiecontroleposten onderweg wel nodig. Harder dan 80 kon de auto ook niet. “Met zo’n sukkelgangetje is het een heel lange weg”, zegt Hoondert. “Ik heb me stierlijk zitten vervelen.”

Aangekomen in het bivak, ’s avonds laat, zijn de monteurs meteen aan het werk gegaan om de turbo te vervangen en alle andere problemen op te lossen, zodat Hoondert weer kan starten in etappe 9. “Het klassement is naar z’n grootje. Dat is jammer, maar dat is het risico met een mechanische sport. We kunnen in elk geval nog een paar dagen leuk rijden.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,167
Diesel1,972

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats