Clicky

 
Transport Online - Kapotte spoorstang kost Van den Heuvel een uur

Kapotte spoorstang kost Van den Heuvel een uur

Kapotte spoorstang kost Van den Heuvel een uur
11-01-2018 09:42 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

AREQUIPA - Maurik van den Heuvel reed een foutloze vijfde etappe in de Dakar Rally, maar hij moest toch ruim een uur inleveren. Een kapotte spoorstang kostte al vroeg in de 268 kilometer lange etappe veel tijd. “Dat is gewoon jammer. Het was een hartstikke mooie proef.”

Met de vijftiende tijd kwam de DakarSpeed-truck over de streep, 1.19.51 achter etappewinnaar Eduard Nikolaev. De technische tegenslag kostte de zesde plaats in het klassement, maar Van den Heuvel staat nog wel net in de top 10.

De etappe bestond uit twee delen, gescheiden door een verbindingsroute over de weg. Al in het eerste deel ging het mis. “Op 20 kilometer al. Gelukkig hadden we de goede bouten bij ons en kon Martijn van Rooij de boel snel repareren. Toch ben je dan wel drie kwartier tot een uur bezig. Terwijl het juist zo goed ging. De eerste 50 kilometer waren echt moeilijke duinen, maar we gingen er lekker doorheen.”

Van den Heuvel had eigenlijk niet verwacht dat er nog zoveel duinen in de etappe zouden zitten. Hij koos voor banden die meer geschikt zijn voor routes met meer stenen. Die kwamen echter pas in het laatste deel van de wedstrijd. “Daar hebben we volgens mij nog veel goed kunnen maken.” In het tweede deel noteerde Van den Heuvel inderdaad sectietijden die goed waren geweest voor een top 10-klassering.

De mannen hadden na de proef een lange verbinding naar het bivak in Arequipa, van rond de 600 kilometer. Ze worden daar pas laat verwacht.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats