Twee doden bij zwaar ongeluk op Duitse A6

Twee doden bij zwaar ongeluk op Duitse A6 [+foto's]
11-01-2018 08:38 | Ongevallen | auteur ANP/DPA | Redactie

HEILBRONN - Op de Duitse snelweg in de buurt van Heilbronn in deelstaat Baden-Württemberg heeft woensdagavond rond 23:00 uur een ernstig ongeluk plaatsgevonden. De politie meldt dat twee mensen om het leven zijn gekomen. Een derde slachtoffer ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Het ongeval vond plaats op de A6. Bij het ongeluk waren drie voertuigen betrokken. Een vrachtwagen voor zwaar transport en daarachter een begeleidende auto stonden bij een afrit voor een parkeerplaats toen een derde auto met hoge snelheid achterop de begeleidende auto reed. Die botste vervolgens op de vrachtwagen geladen met een grote graafmachine.

De auto van de automobilist(e) en het begeleidingsvoeruig vlogen in brand. De inzittende van de auto kwam bekneld te zitten en is ter plekke gestorven.

In het begeleidingsvoertuig zaten twee vrouwen. De bijrijdster stierf ter plekke aan haar verwondingen. De bestuurdster werd uit de auto geslingerd door de klap van de aanrijding. Zij raakte ernstig gewond en is in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht.

Door de kracht van het ongeval kwam het motorblok van de auto op de vrachtwagen terecht. De vrachtwagenchauffeur raakte volgens de politie lichtgewond.

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier