Clicky

 De Rooy pakt tijd terug in ‘superzachte duinen’

De Rooy pakt tijd terug in ‘superzachte duinen’
10-01-2018 19:02 | Etappes | auteur Redactie [FE]

AMODJAR - Eindelijk waren ze daar: duinen. En moeilijke duinen bovendien, die zorgden voor verschuivingen in het klassement van de Africa Eco Race. De achtste etappe werd gewonnen door Mathieu Serradori, die de leiding overnam van Vladimir Vasilyev. Gerard de Rooy kwam 26 minuten na Serradori over de streep en schoof door naar de vierde plaats in de algemene rangschikking, waar hij bijna vier uur goed te maken heeft op de Fransman.

“Er gaan er veel tijd verliezen”, verwachtte De Rooy aan de streep van de etappe, 439 kilometer van Chami naar Amodjar, dat in de buurt van Atar ligt. De moeilijkste strook duinen was ongeveer 40 kilometer lang.

“Het waren heel moeilijke duinen. Het is lang geleden dat ik zulke zware duinen heb meegemaakt. Ze waren niet groot, maar wel superzacht. Er was nauwelijks doorheen te komen. We zijn wel tien keer gestopt om de bandenspanning omlaag te brengen, zodat we weer op gang konden komen.”

Naar alle waarschijnlijkheid zal de etappe van morgen voor nog meer verschuivingen zorgen. In de negende rit staat 100 kilometer duinen op het menu, in de omgeving van Chinguetti.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,167
Diesel1,972

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats