Transport Online - Nieuwe zoektocht naar vermist toestel MH370

Nieuwe zoektocht naar vermist toestel MH370

Nieuwe zoektocht naar vermist toestel MH370
10-01-2018 14:02 | Ongevallen | auteur ANP/RTR

KUALA LUMPUR - Een Amerikaans bedrijf gaat proberen één van de grootste luchtvaartmysteries uit de geschiedenis op te lossen. Maleisië gaf woensdag groen licht om de zoektocht te hervatten naar het vermiste toestel MH370, dat in 2014 spoorloos verdween met 239 mensen aan boord.

Het bedrijf dat de zoektocht uitvoert in het zuidelijke deel van de Indische Oceaan, kan tot 70 miljoen dollar (ruim 58 miljoen euro) verdienen door de restanten van het toestel op te sporen. De Maleisische minister van Transport Liow Tiong Lai zei dat de overheid alleen betaalt als de operatie succesvol is.

"Op dit moment is het vaartuig, Seabed Constructor, onderweg naar het zoekgebied'', zei de minister. Hij noemde het een prioriteit om binnen negentig dagen het wrak of de zwarte dozen aan te treffen. Directeur Oliver Plunkett van het bedrijf Ocean Infinity verklaarde dat de zoektocht van start gaat op 17 januari.

Het zoekschip Seabed Constructor beschikt over acht autonome onderwatervoertuigen (AUV's), die op de oceaanbodem kunnen zoeken naar informatie. De 65 bemanningsleden van het vaartuig krijgen gezelschap van twee vertegenwoordigers van de Maleisische regering. Directeur Plunkett zei dat de aandeelhouders van zijn bedrijf de kosten voor de zoektocht voorschieten.

Een eerdere zoektocht naar het verdwenen toestel van Malaysia Airlines liep op niets uit. Australië, China en Maleisië besloten begin vorig jaar de operatie te staken, omdat resultaten uitbleven. Daardoor bleef onduidelijk wat voorafgaande aan de crash gebeurde aan boord van het passagiersvliegtuig, waarvan wel brokstukken zijn aangespoeld.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,280

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions