Transport Online - Boeing levert recordaantal toestellen af

 


Boeing levert recordaantal toestellen af

Boeing levert recordaantal toestellen af
09-01-2018 20:21 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

CHICAGO - Vliegtuigmaker Boeing heeft 2017 afgesloten met een record in de levering van toestellen. Alles bij elkaar kwamen er 763 commerciële vliegtuigen uit de fabriek, tegen 748 in 2016. Tegelijkertijd groeide het orderboek met netto 912 bestellingen tot een recordniveau van 5864 stuks.

Volgens Boeing liepen vooral de kleinere 737 en de Dreamliner erg goed. Van die eerste werden er een recordaantal van 529 gemaakt, en 745 besteld. De leveringen van de Dreamliner betrof 136 stuks. Hier gaat het om 94 orders.

Met alle nieuwe bestellingen was in totaal bijna 135 miljard dollar gemoeid. Boeing heeft door al die orders nog voor ongeveer zeven jaar werk uitstaan.

Het Amerikaanse concern zegt zelf overigens dat het voor het zesde achtereenvolgende jaar meer commerciële vliegtuigen heeft afgeleverd dan elke andere vliegtuigbouwer. Hoe de verhoudingen precies liggen met concurrent Airbus moet echter nog blijken. Die Europese vliegtuigmaker komt pas volgende week met soortgelijke cijfers.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,604
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden