Clicky

Oud-winnaar Nani Roma uit Dakar Rally na crash

09-01-2018 13:44 | Sport | auteur ANP

SAN JUAN DE MARCONA - Voor de Spaanse autocoureur Nani Roma is de Dakar Rally al voorbij. De oud-winnaar van de befaamde woestijnrally crashte maandag in de derde etappe, van Pisco naar San Juan de Marcona in Peru. Roma sloeg op een van de laatste zandduinen voor de finish met zijn Mini over de kop.

De 45-jarige Spanjaard wist toch de streep te halen in zijn beschadigde bolide. De doktoren besloten Roma, de nummer tien van het algemeen klassement, voor onderzoek per helikopter naar het ziekenhuis te sturen. Daar werd licht hoofdletsel aangetroffen. Voor Roma is de Dakar Rally daarmee voorbij.

De Spanjaard won de roemruchte wedstrijd in 2004 op een motor en in 2014 in een auto. Vorig jaar viel Roma net buiten het podium. Hij eindigde als vierde achter de Peugeots van de Fransen Stéphane Peterhansel, Sébastien Loeb en Cyril Despres.