Schaatsen in Friesland nog onveilig

Schaatsen in Friesland nog onveilig
09-01-2018 13:26 | Binnenland | auteur ANP

RYPTSJERK - Schaatsliefhebbers stonden maandag en dinsdag op eigen risico voor het eerst dit jaar op natuurijs op de Ryptsjerksterpolder in Friesland. Dat meldt de gemeente Tytsjerksteradiel.

Maar volgens Carl Mureau van schaatsbond KNSB is de situatie allesbehalve veilig. "Als je kijkt hoe kort we nachtvorst hebben gehad, zijn dit erg onveilige situaties.'' De dikte van het ijs was dinsdag volgens schaatsers zo'n 3 centimeter.

De Ryptsjerksterpolder is traditioneel een van de eerste plekken in Nederland waar geschaatst kan worden. Dit komt omdat de polder ondiep is waardoor het water sneller bevriest. "Maar ook in een ondiepe polder kan je verdrinken'', aldus Mureau.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden