Transport Online - 200ste Volvo-truck op 30-jarig jubileum Roelofsen Horse Trucks

200ste Volvo-truck op 30-jarig jubileum Roelofsen Horse Trucks

200ste Volvo-truck op 30-jarig jubileum Roelofsen Horse Trucks
09-01-2018 10:07 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

RAALTE - Onlangs vierde Roelofsen Horse Trucks in Raalte haar 30-jarig jubileum. Het feestje markeerde tevens een tweede mijlpaal: de onthulling van de 200ste Volvo horse truck. Nijwa Zwolle leverde de basis van de truck, een Volvo FH16 6x2 chassis met hydraulisch gestuurde voorloopas en 750 pk motorvermogen.

Roelofsen Horse Trucks is door Jonny Roelofsen gestart in 1987 en is in de afgelopen 30 jaar uitgegroeid tot Nederlands’ grootste carrosseriebouwer van paardentrucks. Volvo Trucks krijgt daarin een steeds groter aandeel.

“Comfort en veiligheid zijn het allerbelangrijkste in het paardentransport. Dat zijn zaken waarin Volvo Trucks uitblinkt”, verklaart Jonny Roelofsen.

De laatst geleverde Volvo FH16 zal door Roelofsen worden ingezet als demomodel bij concoursen en is tevens beschikbaar voor de verkoop. “Het Volvo-chassis is bijzonder geschikt als basis voor de verdere opbouw”, vertelt Roelofsen. “De opbouw kan gemakkelijk op de cabine worden aangesloten en de chassisindeling laat voldoende ruimte voor de generator, kisten, zadelkast en andere essentiële onderdelen in een paardentruck.” De Volvo FH16 biedt in het paardengedeelte plek aan zes paarden en is tevens uitgerust met een grote, luxueus uitgevoerde living met vier slaapplaatsen en ruime badkamer met douche en toilet.

Het dertigjarig jubileum is voor Roelofsen aanleiding om terug te blikken op de jarenlange samenwerking met Nijwa Groep.

“Het is een prettige partner die proactief te werk gaat en precies weet wat we nodig hebben. De keuzes die wij maken betreffen niet alleen de chauffeur, maar verhogen vooral het rijcomfort voor de paarden: zo kiezen we standaard voor Volvo I-Shift met Volvo Dynamic Steering en, zo mogelijk, Dual Clutch. Een andere ‘must’ is luchtvering rondom. Hiermee kunnen we de in- en uitloop voor de paarden zo laag mogelijk zetten.”

De Volvo FH is verder voorzien van Volvo Trucks’ meest uitgebreide uitrustingspakketten, waaronder Active Safety Pro, Visibility Pro, Driver FH16 Deluxe en een mediapakket met navigatie.

Met vakmanschap, passie en perfectie bouwt een team van experts bij Roelofsen Carrosseriebouw paardenvrachtwagens. De trucks worden in Raalte geheel op maat gebouwd naar de wensen van de klant: professionele en recreatieve ruiters uit alle paardensportdisciplines, handelsstallen en stoeterijen in heel Europa.

Naast deze hoofdtak bouwt Roelofsen ook luxe campers en servicetrucks voor bijvoorbeeld sportteams en bedrijven. Tegelijk met de jubileumviering werden er twee nieuwe productiehallen officieel geopend: 2500 m2 extra ruimte om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar de voertuigen van Roelofsen Carrosseriebouw.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,627
Diesel1,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions