Transport Online - Eerste snelwegblokkeerders A7 sinterklaasintocht opgeroepen door OM

 


Eerste snelwegblokkeerders A7 sinterklaasintocht opgeroepen door OM

Eerste snelwegblokkeerders A7 sinterklaasintocht opgeroepen door OM
08-01-2018 16:08 | Binnenland | auteur ANP

DOKKUM - Justitie is achttien mensen op het spoor die november vorig jaar de snelweg A7 blokkeerden zodat demonstranten niet bij de sinterklaasintocht in Dokkum konden komen. Het Openbaar Ministerie heeft in totaal 31 mensen in het vizier, maar dertien personen zijn nog niet geïdentificeerd. Allen worden verdacht van het versperren van een openbare weg, gevaar of hinder op de weg veroorzaken en het verhinderen van een betoging.

De eerste verdachten hebben maandag een brief gekregen dat ze zich bij de politie moeten melden voor verhoor. Het is nog niet duidelijk wie er wel of niet strafrechtelijk vervolgd worden en wanneer een eventuele rechtszaak zal dienen.

Advocaat Richard van der Weide, die de snelwegblokkeerders bijstaat, laat weten dat zij "in verband met het principiële karakter van de zaak" allen vrijwillig bij de politie een verklaring zullen afleggen.

De blokkade van de A7 ter hoogte van de afslag Oudehaske was voor de landelijke intocht van Sinterklaas op 18 november 2017 in Dokkum. Voorstanders van Zwarte Piet hielden op de snelweg enkele bussen tegen van mensen die wilden demonstreren tegen Zwarte Piet.

Na de blokkade werd de demonstratie in Dokkum verboden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,582
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden