Transport Online - Verdachte bekent aanslag spelersbus Borussia Dortmund

Verdachte bekent aanslag spelersbus Borussia Dortmund

Verdachte bekent aanslag spelersbus Borussia Dortmund
08-01-2018 12:14 | Buitenland | auteur ANP

DORTMUND - De verdachte van de aanslag op de spelersbus van voetbalclub Borussia Dortmund heeft maandag voor de rechter bekend de splinterbommen bij het voertuig te hebben laten ontploffen. De 28-jarige Sergei W. zei echter dat het nooit zijn bedoeling is geweest dat er slachtoffers zouden vallen. "Ik heb diep spijt van wat ik heb gedaan'', verklaarde hij.

De spelersbus van Dortmund werd in april getroffen op weg naar het eigen stadion, voor de ontmoeting in de Champions League met AS Monaco. Daarbij raakten verdediger Marc Bartra en een agent gewond. W., een Duitser van Russische komaf, zei een aanslag te hebben willen voorwenden om te profiteren van het ineenstorten van het aandeel Borussia Dortmund op de beurs. Hij dacht daarmee een half miljoen euro te kunnen verdienen.

De aanklager heeft hem 28-voudige poging tot moord ten laste gelegd. Volgens een onderzoek van de Duitse justitie vormden de bommen een levensbedreigend gevaar voor de mensen in de bus en in de omgeving van het voertuig.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,652
Diesel1,299

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions