Clicky


Familie Nouri: onderzoek naar mogelijke fouten

Familie Nouri: onderzoek naar mogelijke fouten
06-01-2018 12:50 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De familie van Abdelhak Nouri heeft het afgelopen jaar van verschillende medici vernomen dat er mogelijk niet volledig adequaat is gehandeld nadat de Ajacied op het voetbalveld een hartstilstand kreeg. Daarom heeft de familie letselschadeadvocaat John Beer verzocht hier onderzoek naar te doen. In een verklaring laat de familie zaterdag weten dat onderzoek af te wachten, alvorens conclusies te trekken of uitspraken over de zaak te doen.

Verder laat advocaat Khalid Kasem weten dat de familie 'erg geschrokken' is van het nieuws dat al in 2014 bij een door de KNVB uitgevoerd onderzoek een hartafwijking bij de speler is geconstateerd. De familie is dit pas recent te weten gekomen, nadat Ajax het medisch dossier had verstrekt. Dit na herhaald verzoek en op uitdrukkelijk verzoek van de familie.

De familie is ervan overtuigd dat Abelhak Nouri dit niet wist. Als de familie dit had geweten was onmiddellijk aangedrongen op diepgaand verder onderzoek, aldus Kasem. "Om vervolgens te kunnen beoordelen wat de aard en risico's van een dergelijke afwijking in combinatie met intensieve sportbeoefening zijn.'' NRC Handelsblad bracht het nieuws over de eerder geconstateerde hartafwijking naar buiten.

Nouri kreeg de afgelopen zomer bij een oefenwedstrijd in Oostenrijk een hartstilstand. Hij liep zwaar en blijvend hersenletsel op.

In afwachting van de resultaten van het onderzoek van Beer en de uitkomst van de lopende gesprekken met Ajax wil de familie voorlopig geen verdere mededelingen doen.