Akkoord VNC en KLM over CAO cabinepersoneel

Akkoord VNC en KLM over CAO cabinepersoneel
06-01-2018 10:22 | Algemeen | auteur ANP

AMSTERDAM - De vakbond voor cabinepersoneel VNC en luchtvaartmaatschappij KLM zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag na maandenlange onderhandelingen tot een akkoord gekomen voor een nieuwe cao voor het personeel op de vliegtuigen van de KLM.

Belangrijkste punten uit het akkoord zijn een loonsverhoging van 3,5 procent in drie fases en het terugdraaien van de maatregel waarbij op langere vluchten een deel van de reis met een bemanningslid minder wordt gewerkt.

KLM zegt "verheugd te zijn dat er een principeakkoord bereikt is met de grootste cabinebond VNC over de invulling van de nieuwe cao.'' VNC spreekt van een "gebalanceerd principeakkoord''. Ongeveer 70 procent van het KLM cabinepersoneel is lid van de VNC.

De kleinere bond FNV Cabine wil nog niet zeggen of zijn leden wel gaan staken. De bond zegt het akkoord tussen KLM en VNC te bestuderen en pas later te beslissen of de actie doorgaat. Intussen gaan de voorbereidingen voor de staking gewoon door, meldt de cao-onderhandelaar van FNV Luchtvaart.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden