FNV roept buschauffeurs na overval Qbuzz Utrecht op: rijd veilig, rijd zonder geld

FNV roept buschauffeurs na overval Qbuzz Utrecht op: rijd veilig, rijd zonder geld
06-01-2018 10:19 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - In de avond van 5 januari is in Utrecht een chauffeur van streekvervoerder Qbuzz overvallen tijdens zijn dienst. De FNV maakt zich grote zorgen over het feit dat verschillende vervoerders en provincies de afspraken rondom het cashless rijden per 1 januari 2018 niet zijn nagekomen.

Daarover heeft de bond brieven gestuurd naar al deze vervoerders en provincies, waarin zij onverkort verantwoordelijk worden gehouden voor alle agressie en geweld als gevolg van het niet cashless rijden.

Het cashless rijden is door Qbuzz nog niet ingevoerd. Nu er tot groot afgrijzen van de FNV en van de chauffeurs in het openbaar vervoer opnieuw een overval heeft plaatsgevonden, wensen de chauffeurs niet langer met geld en vervoersbewijzen rond te rijden.

De emoties bij de werknemers zijn hoog opgelopen. Zij voelen zich niet veilig tijdens hun dienst.

De FNV roept haar leden op om wel te blijven rijden, maar geen cash geld en vervoersbewijzen mee te nemen tijdens hun diensten. Zo is hun veiligheid beter gewaarborgd.

De FNV heeft Qbuzz op 5 januari per brief opgeroepen om zeer spoedig, maar uiterlijk op zaterdag 6 januari 2018 met de bond in overleg te gaan om tot een oplossing te komen en om de afspraken over cashless rijden nu per direct na te komen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden