Clicky


Geen borden gevaarlijke stoffen: bijna 7.000 euro boete

Geen borden gevaarlijke stoffen: bijna 7.000 euro boete
05-01-2018 11:49 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

KOLDING - Een Nederlandse vrachtwagenchauffeur heeft op 28 december in Denemarken een boete van in totaal 52.000 kronen (omgerekend 6.983 euro) gekregen vanwege het ontbreken van borden en melding van het feit dat hij met gevaarlijke goederen reed.

De chauffeur werd op de E45 ten zuiden van Kolding gecontroleerd. Hij had een handgeschreven vrachtbrief bij zich waarin stond dat hij 24 pallettanks met de stof cymel vervoerde.

Omdat cymel voor de politie een onbekende stof was hebben ze de oplegger geopend. De tanks stonden zo dat alle markeringen zicht tegen elkaar aan bevonden. Omdat de politie een sterke geur van iets brandbaars rook besloot de politie de lading nader te onderzoeken.

Op alle tanks zaten etiketten van het oplosmiddel xyleen dat wel een gevaarlijke stof is. De vrachtwagen had volgens het Europees Verdrag inzake het internationale vervoer van gevaarlijke stoffen(ADR-conventie), borden moeten voeren met de code van de gevaarlijke stoffen.

De chauffeur vertelde dat hij de nacht ervoor nog met de ferry van Oslo naar Frederikshaven was gevaren zonder te melden dat hij gevaarlijke stoffen aan boord had. Dit is een overtreding volgens de Maritime Safety Act.

Op basis van bovenstaande inbreuken kreeg de chauffeur een boete van in totaal 6.983 euro, Ruim 5.000 voor het niet melden aan de ferrymaatschappij dat hij gevaarlijke goederen vervoerde, ruim 1.000 euro voor het ontbreken van de borden op het voertuig en nog eens bijna 1000 euro voor het ontbreken van een juiste vrachtbrief.

De chauffeur bevestigde de overtreding en betaalde de boete ter plaatse. Nadat hij zijn vrachtwagen had gemarkeerd en een geldig vervoersdocument op zak had mocht hij doorrijden, meldt de Deense politie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 mei t/m zondag 4 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,642

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions