Transport Online - Bonden dagen Jumbo voor rechter

Bonden dagen Jumbo voor rechter

Bonden dagen Jumbo voor rechter
05-01-2018 09:57 | Algemeen | auteur ANP

UTRECHT - Vakbonden FNV en CNV stappen naar de rechter om Jumbo te dwingen een half miljoen euro schadevergoeding te betalen voor het breken van het stakingsrecht. Daarover hadden de bonden het supermarktbedrijf eerder al een ultimatum gestuurd, maar Jumbo weigerde over de brug te komen.

Tijdens de stakingen bij het distributiecentrum van Jumbo in Woerden afgelopen voorjaar zou de leiding van het bedrijf tegen de regels in hebben geschoven met uitzendkrachten. Die stonden in eerste instantie ingeroosterd bij de afdeling kruidenierswaren, maar werden uiteindelijk ingezet op de afdeling vers, waar werknemers juist het werk hadden neergelegd.

Volgens de bonden heeft ook de Inspectie SZW al geconstateerd dat Jumbo fout zat. De grootgrutter wil daar echter niet van weten. "Wij spreken met klem tegen dat wij in april moedwillig de stakingswetgeving hebben geschonden'', verklaarde Jumbo's financieel directeur Ton van Veen eerder deze week nog in De Telegraaf.

FNV-bestuurder Debbie van Leiden zegt dat de bonden nu een dagvaarding voorbereiden. Die gaat naar verwachting volgende week de deur uit. "Jumbo is nergens toe bereid. Er rest ons niets anders dan naar de rechter te stappen'', aldus de vakbondsvrouw.

De rekening van 500.000 euro is deels bedoeld om de organisatiekosten van de staking te kunnen compenseren. Daarnaast is er volgens de bonden sprake van imagoschade. Behalve Jumbo wordt ook OTTO WorkForce gedagvaard voor een dergelijke claim. Die uitzendorganisatie zou uitzendkrachten hebben laten werken op plekken waar werd gestaakt, terwijl OTTO wist van de acties.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,296

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions