Transport Online - Zeeburgertunnel weer open na ongeval [+foto's]

Zeeburgertunnel weer open na ongeval

Zeeburgertunnel weer open na ongeval [+foto's]
04-01-2018 06:33 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - De Zeeburgertunnel is donderdagochtend 4 januari 2018 voor de ochtendspits, rond 04.30 uur, weer opengesteld. Verkeer kan er weer doorheen en de omleidingsroutes zijn opgeheven.

Aanrijding Zeeburgertunnel

De tunnel werd woensdagochtend 3 januari 2018 in zuidelijke richting afgesloten nadat het zwaar beschadigd was geraakt. Vlak voordat een vrachtwagencombinatie met containers de tunnel in wilde rijden schoot een klep van één van de containers los en omhoog. De vrachtwagen was de hoogtedetectie toen al gepasseerd. Bij de daaropvolgende aanrijding met de tunnel viel de gehele container van de vrachtwagen.

Zeeburgertunnel veilig

De hele dag en nacht is gewerkt om de beschadigde delen in de tunnel te verwijderen of te herstellen en de tunnel te inspecteren. Zo zijn onder meer de lamellen aan het begin van de tunnel, bedoeld als filter voor het felle daglicht, over zo’n 100 meter verwijderd en is het asfalt gerepareerd. Gesneuvelde lampen en matrixborden zijn weggehaald. Alle technische systemen die nodig zijn om de tunnel veilig open te kunnen stellen zijn getest. Ook is de constructie niet aangetast. De tunnel is veilig.

Op een later tijdstip zal de daglichtconstructie opnieuw aangebracht worden, net als de verlichting en matrixborden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions