Transport Online - 'Snel duidelijkheid over MH370-zoektocht'

'Snel duidelijkheid over MH370-zoektocht'

'Snel duidelijkheid over MH370-zoektocht'
03-01-2018 14:09 | Algemeen | auteur ANP/RTR

KUALA LUMPUR - Een Amerikaans bedrijf maakt zich op om de zoektocht te hervatten naar het vermiste toestel MH370 van Malaysia Airlines, dat in 2014 spoorloos verdween met 239 mensen aan boord. Ocean Infinity zei woensdag alvast een schip richting het mogelijke zoekgebied te sturen.

Maleisië maakte in oktober bekend in gesprek te zijn met het bedrijf over het hervatten van de zoektocht. Ocean Infinity is optimistisch dat het binnen enkele dagen officieel in de arm wordt genomen, liet het weten aan Reuters.

Ocean Infinity liet daarom alvast een schip uitvaren. "Dit is bedoeld om tijd te besparen als we inderdaad de opdracht krijgen, zoals we hopen'', schreef de woordvoerder. De Maleisische staatssecretaris Aziz Kaprawi (Transport) zei dat op korte termijn een knoop wordt doorgehakt, maar dat nog geen definitieve beslissing is genomen.

Het schip Seabed Constructor vertrok volgens scheepvaartgegevens dinsdag uit Zuid-Afrika. Het vaartuig zette koers naar Australië, waar het op 7 februari wordt verwacht. De officiële zoektocht naar de MH370 is begin vorig jaar opgeschort, omdat resultaten uitbleven.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions