Clicky


Corneel Geerts Transportgroup gaat 2,5 procent filetoeslag berekenen aan klanten

Corneel Geerts Transportgroup gaat 2,5 procent filetoeslag berekenen aan klanten
03-01-2018 13:49 | België | auteur Redactie [FE]

WIJNEGEM(B) - Corneel Geerts Transportgroup gaat in 2018 een filetoeslag berekenen aan haar klanten van 2.5 procent voor alle dagritten die moeten plaatsvinden tussen 07:00 en 19:00 uur

Het Belgische transportbedrijf wil hiermee nachtritten stimuleren. Voor nachtritten wordt gene toeslag berekend.

Volgens Marc Geerts is er een tekort aan chauffeurs en worden de files elk jaar langer en langer. "Het is aan de politiek om hun verantwoordelijkheid te nemen", zegt hij in een verklaring.

"Er moet toch iemand opstaan om deze vakmensen in onze politiek wakker te krijgen niet?", vervolgt hij.

"Een voorbeeld van het wanbeleid is de haven van Antwerpen. Deze moet groeien met twee cijfers voor de komma of men is niet tevreden. Maar de Ring van Antwerpen is sinds 1968 niet meer aangepast. We moeten over de E313, de slagader van Antwerpen, over twee baanvakjes! En dit moet dan de verbinding gaan maken met het Ruhrgebied. Op deze manier gaan wij België niet als transport en distributie logistiek knooppunt van Europa op de kaart houden en zal de industrie hier verder wegtrekken", aldus een boze Geerts.

Volgens Marc Geerts pakt Nederland het slimmer aan dan België: "In Nederland richt men speciale rijstroken voor vrachtwagens in, want in Nederland is logistiek en transport een prioriteit."

"Hoe dom zijn wij niet in België!", vraagt Geerts zich af.