Clicky


Kassa's bij kledingwinkel Forever 21 gekraakt

Kassa's bij kledingwinkel Forever 21 gekraakt
03-01-2018 11:57 | Buitenland | auteur ANP

LOS ANGELES - De Amerikaanse winkelketen Forever 21 is getroffen door een digitale kraak. Hackers hebben malware geïnstalleerd op pinautomaten bij kassa's in de Verenigde Staten. Sommige kastjes bleken niet beveiligd. Forever 21 heeft dat bevestigd, maar zegt niet hoeveel klanten gedupeerd zijn, of de daders geld hebben buitgemaakt en om wat voor malware het gaat.

De malware vond onder meer de nummers, vervaldata en interne codes van sommige betaalkaarten, en in sommige gevallen ook de namen van de gebruikers. De digitale inbraken gebeurden tussen 3 april en 18 november vorig jaar. In sommige winkels werd het gat binnen een paar dagen gedicht, in andere filialen duurde het probleem vrijwel de hele tijd.

Forever 21 heeft ongeveer duizend winkels wereldwijd, waaronder in Amsterdam en Rotterdam. Het is niet bekend of die ook zijn getroffen. Winkels buiten de VS hebben andere betaalsystemen ,,en ons onderzoek om te bepalen in hoeverre die winkels zijn getroffen loopt nog'', aldus Forever 21. Wie kleren heeft gekocht via de webshop, hoeft niet te vrezen voor de kraak.