Transport Online - Vrachtwagenchauffeur negeert bocht en komt in tunnel in aanbouw tot stilstand [+video]

Vrachtwagenchauffeur negeert bocht en komt in tunnel in aanbouw tot stilstand

Vrachtwagenchauffeur negeert bocht en komt in tunnel in aanbouw tot stilstand [+video]
03-01-2018 10:41 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

LUDWIGSBURG - Woensdagochtend rond 00:50 uur vond er tussen het Duitse Esslingen en Wendlingen een bizar vrachtwagenongeval plaats. De snelweg moest urenlang voorledig afgesloten worden in de richting van München en zal voorlopig ook nog afgesloten blijven, meldt de politie.

Een 40-jarige vrachtwagenchauffeur reed vanochtend in de richting van München over de A8 ter hoogte van een in aanbouw zijnde tunnelbuis(S-21). Met borden wordt een bocht naar links aangegeven maar de vrachtwagenchauffeur negeerde dit en reed rechtdoor.

De man reed dwars door een betonbarriére van de bouwplaats en reed een helling af en kwam tenslotte tot stilstand boven een kuil van de tunnelbouwlocatie.

De 49-jarige chauffeur kwam bekneld te zitten in zijn totaal misvormde cabine. Het duurde tot 04:40 uur eer de hulpdiensten de zwaargewonde man uit zijn cabine konden bevrijden. Hij is met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

De berging van de vrachtwagen was vanochtend rond 09:00 uur nog altijd aan de gang. Een speciaal voertuig is ter plaatse om de vrachtwagen uit het bouwterrein te trekken. Daarnaast is ook een kraan ter plaatse.

Vanwege de ook in Duitsland harde windstoten verloopt de berging moeizaam. Daarnaast moet worden onderzocht of de stabiliteit van de rijbaan ter hoogte van de bouwlocatie is beïnvloed door het ongeval.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,640
Diesel1,269

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions