Clicky

 Werkgevers Openbaar Vervoer nodigen vakbonden uit voor verder gesprek

Werkgevers Openbaar Vervoer nodigen vakbonden uit voor verder gesprek
02-01-2018 10:14 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

HILVERSUM - De Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) heeft vakbonden FNV en CNV vanochtend nogmaals nadrukkelijk uitgenodigd om verder met elkaar in gesprek te gaan over de nieuwe cao OV. Werkgevers hebben de bonden opgeroepen om de voorgenomen staking die reizigers dupeert niet door te zetten. De vakbonden hebben een ultimatum neergelegd dat afloopt op 2 januari om 12.00 uur en dreigen met een landelijke 24-uurs staking op 4 januari.

Op 22 november 2017 hebben partijen het derde overleg gevoerd voor een nieuwe cao OV. De werkgevers in dit overleg een integraal bod uitgebracht, dit was geen eindbod. De vakbonden hebben het cao overleg afgebroken. Tijdens het overleg zijn drie thema’s intensief besproken: werkdruk, vergrijzing en scholing. Op al deze thema’s willen werkgevers graag verdere afspraken maken.

Tijdens de onderhandelingen is gebleken dat een aantal werknemers aangeeft dat de werkdruk in hun beleving is toegenomen en dat er in roosters onvoldoende gelegenheid is voor een toiletgang. De werkgevers zijn van mening dat iedereen tijdens zijn werk naar het toilet moet kunnen als dat nodig is. Daar wordt in de roosters ook rekening mee gehouden. Werkgevers kijken wat waar nodig is. Een centrale regeling hiervoor in een cao is hiervoor geen logische keuze.

De bonden hebben na het afbreken van het overleg een ultimatum gegeven waar de werkgevers niet mee akkoord kunnen gaan. De werkgevers zien wel ruimte om door te kunnen praten en hebben de bonden hiertoe vanochtend nogmaals uitgenodigd. Reizigers zijn de dupe van een landelijke staking. Een staking ontregelt en brengt veel overlast met zich mee voor mensen. Voor een landelijke staking, die zoveel mensen dupeert is volgens de werkgevers geen aanleiding. De VWOV vertegenwoordigt de OV-bedrijven Arriva, Connexxion, Qbuzz, Keolis en EBS.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions