Clicky

 
Transport Online - Record sneuvelt op 'lenteachtige' oudjaarsdag

Record sneuvelt op 'lenteachtige' oudjaarsdag

Record sneuvelt op 'lenteachtige' oudjaarsdag
31-12-2017 14:25 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Het is officieel de warmste oudejaarsdag sinds het begin van de weermetingen in 1901. In De Bilt, de centrale meetplaats, was het zondag om 10.00 uur 12,5 graden, volgens Weeronline een record voor 31 december.

Op de valreep noteert het weerbureau het zesde officiële warmterecord van 2017 in De Bilt. Recordwarm was het dit jaar ook op 30 en 31 maart, 17 en 27 mei en 16 oktober.

Eerder zondagochtend werd in het Limburgse Ell (bij Weert) al 13,4 graden genoteerd. Het vorige lokale datumrecord stond op naam van Woensdrecht. Daar werd het 13,3 graden op oudjaarsdag 2006. De meteorologen verwachten dat de temperatuur deze zondag in het zuiden van het land op zal lopen tot ,,een lenteachtige 15 graden''.

In het noorden voelt het een stuk minder warm aan: een stevige zuidwestenwind jaagt de gevoelstemperatuur naar een graad of 4. Tijdens de jaarwisseling zal het ook kouder aanvoelen dan de thermometer aangeeft. Er is ook lokaal kans op buien rond middernacht.

Wie vuurwerk de lucht in gaat schieten, doet er verstandig aan om rekening te houden met een stevige wind, kracht 6 tot 7 aan de kust. Flessen van waaruit vuurpijlen worden afgestoken waaien minder snel om als ze zijn ingegraven of verzwaard met zand, tipt Weeronline.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,111
Diesel1,731

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions