FREJA neemt Transcargo over

FREJA neemt Transcargo over
29-12-2017 13:35 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie [FE]

PADBORG - Het Deense transportbedrijf FREJA neemt het eveneens Deense Transcargo over. Transcargo heeft haar hoofdkantoor in Padborg, Denemarken.

Met de overname van Transcargo krijgt FREJA een nog sterkere positie op de transportmarkt en komt het dicht bij het streven om een ​​fullserviceprovider te zijn. De transportdiensten van Transcargo vormen een aanvulling op het reeds sterke serviceniveau van FREJA en zullen in grote mate waarde creëren voor de klanten in de FREJA Groep.

Transcargo is vooral actief in het temperatuurgecontroleerde transport van Denemarken tot Griekenland en Polen.

Officieel zal de overname plaatsvinden op 1 januari 2018 mits de Deense mededingingsautoriteit goedkeuring verleend.

"We hebben een duidelijke strategie om FREJA's positie op de transportmarkt te versterken. De kerndiensten van Transcargo vullen FREJA zeer goed aan. We zien heel veel interessante mogelijkheden, die voor de hand liggen om te exploiteren. Het zal zeer interessant zijn voor onze klanten ", zegt CEO Jørgen Hansen.

Jørgen Hansen onderstreept dat de activiteiten van Transcargo verder zullen worden ontwikkeld vanuit de strategische posities in Denemarken (circa 50 werknemers), Zweden (3 werknemers) en Polen (circa 90 werknemers) De werknemers spelen een belangrijke rol in de toekomstige ontwikkeling.

Tot nu toe was Transcargo eigendom van de oprichters Bjarne Sell Hansen en Henrik Jürgensen, CEO Torben Mortensen en een aantal minder belangrijke aandeelhouders. Torben Mortensen zal verdergaan als filiaalmanager in Padborg en als manager voor het Poolse bedrijf. Daarom treedt hij toe tot de groep van directeuren van FREJA.

Henrik Jürgensen zal zijn huidige baan als transportmanager met focus op Griekenland voortzetten. Torben Mortensen en Henrik Jürgensen zullen doorgaan als aandeelhouders in FREJA, terwijl Bjarne Sell Hansen het bestuur van het Poolse bedrijf betreedt.

Bjarne Sell Hansen ziet FREJA als de perfecte match voor Transcargo en zegt: "FREJA is een solide, goed geoliede onderneming met een sterk merk, een toegewijde organisatie met 600 werknemers en een goede reputatie op de markt. FREJA heeft een sterk IT-platform dat klaar is om Transcargo te implementeren. Tegelijkertijd is FREJA een groep met sterke waarden - al met al een bedrijf dat wij - als verkoper van Transcargo - vertrouwen in hebben."Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier