Transport Online - Dumoulin rijdt Giro, beslist later over Tour

Dumoulin rijdt Giro, beslist later over Tour

Dumoulin rijdt Giro, beslist later over Tour
28-12-2017 14:39 | Sport | auteur ANP

DEVENTER - Wielrenner Tom Dumoulin doet komend jaar opnieuw mee aan de Ronde van Italië. De 27-jarige Limburger van Team Sunweb, die dit jaar de Giro won, beslist pas na de Italiaanse etappekoers of hij daarna ook de Tour de France rijdt. Dat maakte een woordvoerder van zijn ploeg donderdag bekend.

"Tom gaat naar de Giro voor het klassement. Na de Ronde van Italië gaan we zijn prestaties analyseren en pas dan beslissen we of hij ook de Tour rijdt'', aldus de zegsman tegen het ANP. Tijdens de teampresentatie van Sunweb, volgende week in Berlijn, volgt een nadere toelichting.

Dumoulin vertelde vorige maand bij de presentatie van het parcours van de Giro dat hij voor zichzelf al had besloten wat zijn doel wordt in 2018. "Ik weet het al, maar ik ga het nu niet zeggen'', zei de kopman van Sunweb, die dit jaar als eerste Nederlander de Giro won. De Ronde van Italië telt komend jaar iets meer dan 44 tijdritkilometers, minder dan in de Tour de France. Daarin gaan 66 kilometer tegen de klok, waarvan 35 in een ploegentijdrit. Dumoulin legde dit jaar met een uitmuntende tijdrit de basis voor zijn eindzege. Hij verzekerde zich op de slotdag van de roze trui in de chronorit naar Milaan.

"Ze zijn allebei mooi en allebei niet perfect voor mij'', zei Dumoulin eind november over de rittenschema's van de Giro en de Tour. "Ik vond al dat in de Tour te weinig tijdritkilometers zitten, in de Giro zijn het er minder, minder ook dan ik gehoopt had. Maar er liggen ook mooie uitdagingen in beide rondes.''

Nu is duidelijk geworden dat Dumoulin, die vorige week werd gekozen tot Sportman van het Jaar, in ieder geval in Italië weer voor de eindzege gaat. De Giro start op 4 mei met een korte tijdrit door Jeruzalem, gevolgd door twee ritten in Israël. De eerste van acht aankomsten bergop ligt in de zesde etappe tegen de flanken van de Etna. In de veertiende etappe volgt de aankomst op de beruchte Monte Zoncolan. In de slotweek, meteen na de derde rustdag, is de lange individuele tijdrit over 34,5 kilometer. De slotrit voert op 27 mei door Rome.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions