Clicky


Stakingsacties op komst vanwege Baskische kilometerheffing

Stakingsacties op komst vanwege Baskische kilometerheffing
27-12-2017 13:35 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - Vanaf dinsdag 2 januari 00:00 uur tot en met vrijdag 5 januari kan het vrachtverkeer aan de Baskische grens (de Atlantische kust tussen Frankrijk en Spanje) bemoeilijkt worden vanwege stakingsacties. Dat zegt de UPTR op basis van informatie die zij hebben ontvangen van de Spaanse beroepsorganisatie FENADISMER.

De acties zijn het gevolg van onvrede over de in te voeren kilometerheffing op drie gedeelten van de N1 en A15 voor voertuigen van meer dan 3,5 ton.

De kilometerheffing gaat gelden voor:

  • Autosnelweg A15 Navarra-Gipuzkoa, tussen Bazkardo knooppunt in Andoain en het einde van de autosnelweg op het knooppunt met de AP-8 en de GI41 in Astigarraga
  • Secundaire weg N-I van Madrid naar Irun, tussen het knooppunt in het zuiden van Andoain en knooppunt in het noorden van Andoain
  • Secundaire weg N-I van Madrid naar Irun, tussen de grens met Navarra, te Etzegarate, en het knooppunt in het zuiden van Idiazabal.

Voor meer informatie over het onderwerp van de (lokale) Baskische kilometerheffing (die tot doel heeft een gedeelte van het vrachtverkeer te verplaatsen naar de AP-1/AP-8) klikt u hier!