2017: evenveel files, maar wel op andere wegen

2017: evenveel files, maar wel op andere wegen
27-12-2017 10:35 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

LIJNDEN - De filedruk is dit jaar nagenoeg hetzelfde gebleven ten opzichte van 2016. Dat blijkt uit de voorlopige filecijfers van de VerkeersInformatieDienst (VID) over 2017.

Daarmee komt er een einde aan de groei van de filedruk van de afgelopen jaren. Het verkeer lijkt zich vooral aan te passen aan de files en gaat meer gespreid de weg op, zo verklaart de VID. Filedruk, ook wel filezwaarte genoemd, is het aantal minuten dat er een specifieke file met een bepaalde lengte heeft gestaan.

Wel zijn er forse verschuivingen te zien in de wegen waar files staan. Wegen waar knelpunten zijn aangepakt, zoals de A1 bij Diemen, laten een grote daling zien van de filedruk. Ook de verbreding van de A12 bij Oosterbeek heeft een positief effect. Opvallendste nieuwkomer is de A4 vanuit Den Haag naar Rotterdam (de nieuwe A4 Midden-Delfland). Uit het niets is dat stuk snelweg in de filetop beland.

Forenzen tussen Hoek van Holland en Gouda op de A20 ervaren de hoogste filedruk, gevolgd door automobilisten op de A4 tussen Amsterdam en Den Haag.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,478

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden