Clicky


Drie aanhoudingen na grote vechtpartij Zaandam

Drie aanhoudingen na grote vechtpartij Zaandam
26-12-2017 09:59 | Binnenland | auteur ANP

ZAANDAM - De politie heeft na een massale vechtpartij bij een zalencentrum in Zaandam drie mensen aangehouden. Een 22-jarige Duitser, een 28-jarige inwoner van Heiloo en een 29-jarige man uit Hoorn werden gearresteerd voor openlijke geweldpleging. Ze zitten vast op het politiebureau voor verhoor.

Een feest, waar ongeveer 350 personen aanwezig waren, liep in de nacht van maandag op dinsdag flink uit de hand. Nadat verscheidene personen met elkaar op de vuist waren gegaan, besloot de organisator het feest te beëindigen. Mensen weigerden echter te vertrekken, waarna de politie werd ingeschakeld. Tijdens de ontruiming van het pand keerden de bezoekers zich tegen de agenten. Ze werden bekogeld met stenen. Met behulp van zo'n tachtig politiemensen werden mensen met geweld het pand uitgezet.

Een groep reisde daarna naar Amsterdam, waar ze volgens ProRail voor oponthoud zorgden voor de treinen die vanaf Zaandam vertrokken.

Volgens de NOS waren in het zalencentrum driehonderd tot vierhonderd Eritreeërs bijeen gekomen om feest te vieren. De politie wil dit niet bevestigen.