Clicky

 
Transport Online - Meldpunt vuurwerkoverlast weer open

Meldpunt vuurwerkoverlast weer open

Meldpunt vuurwerkoverlast weer open
25-12-2017 14:00 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - Het Meldpunt Vuurwerkoverlast is weer opengesteld. Op de website kunnen geluidsklachten, schade en andere overlast door vuurwerk worden gemeld. Achter het punt, dat voor het zesde jaar open is, zitten lokale GroenLinks-fracties. Vorig jaar kwamen er 48.000 meldingen binnen.

De initiatiefnemers zijn voor een verbod op consumentenvuurwerk en zien het liefst in elke gemeente een professionele vuurwerkshow. Ze verwijzen naar de Onderzoeksraad voor Veiligheid die onlangs met de aanbeveling kwam om knalvuurwerk en vuurpijlen in de ban te doen en naar artsenorganisaties en burgemeesters die het aan banden leggen van consumentenvuurwerk bepleiten.

Al voor de officiële opening maandag om 13.00 uur waren honderden klachten binnengekomen op het meldpunt. Vanwege de "serieuze aard ervan'' is besloten de meldingen van de afgelopen 48 uur mee te tellen, aldus het Rotterdamse raadslid Arno Bonte, die aan de wieg stond van het initiatief.

Het meldpunt kreeg eerder te maken met valse meldingen en van DDoS-aanvallen, volgens Bonte van tegenstanders die proberen de betrouwbaarheid onderuit te halen. "We hebben niet veel boodschap aan criticasters, maar houden rekening met nieuwe aanvallen'', aldus het raadslid. Daarom houdt een team van zo'n tien vrijwilligers naar zijn zeggen de website dag en nacht in de gaten.

Het aantal vuurwerkklachten op het meldpunt is de afgelopen twee jaar gedaald. Dat hangt volgens Bonte samen met lokaal succes van tientallen vuurwerkvrije zones die zijn ingesteld. ,,We gebruiken het meldpunt om lokaal te pleiten voor het instellen van vuurwerkvrije zones op plekken met veel overlast.”

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions