Clicky


Rechts: Pechtold moet weg om duur cadeau

Rechts: Pechtold moet weg om duur cadeau
24-12-2017 09:48 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

AMSTERDAM - Ongeveer zeven op de tien kiezers van Forum voor Democratie, PVV en in mindere mate 50PLUS vinden dat D66-leider Alexander Pechtold moet aftreden vanwege het appartement dat hij cadeau kreeg van een oude vriend. Dat blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond.

Ten opzichte van vorige week moet D66 twee zetels inleveren. Of dat komt door de ophef rond de cadeaukwestie is niet duidelijk. Van de ondervraagden vindt 68 procent wel dat de D66-leider het geschenk had moeten aanmelden in het register van de Tweede Kamer. Pechtold zei eerder deze week dat hij de gift beschouwt als een privékwestie.

Als er nu verkiezingen zouden zijn, zouden maar liefst zeven partijen uitkomen op 14 of 15 zetels. D66 en Forum voor Democratie zouden er 15 krijgen, PvdA, PVV, CDA, GroenLinks en SP zouden kunnen rekenen op 14 zetels. De VVD zou de grootste blijven met 27 zetels.

De Hond denkt dat dit versplinterde beeld een indicatie geeft voor de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in maart. De coalitie (VVD, CDA, D66 en ChristenUnie) zou de meerderheid kwijtraken en 61 zetels overhouden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions