Transport Online - Zware sneeuwval in Griekenland; vrachtwagens gestrand [+foto's]

Zware sneeuwval in Griekenland; vrachtwagens gestrand

Zware sneeuwval in Griekenland; vrachtwagens gestrand [+foto's]
23-12-2017 08:35 | Weer en Verkeer | auteur ANP/DPA

ATHENE - Zware sneeuwval heeft grote delen van Noord- en Midden-Griekenland veranderd in een winterlandschap. De staatstelevisie (ERT) meldde dat honderden automobilisten de hele nacht tot zaterdag vast stonden in een enorme file ongeveer 100 kilometer ten noorden van Athene. Meerdere vrachtwagens waren op deze belangrijke noord-zuidas op de ijzige wegen gestrand. Het probleem kon pas in de vroege zaterdagochtend worden opgelost.

"Nu rijdt het weer langzaam. We wilden kerstmis vieren in ons dorp in Noord-Griekenland en zaten hier meer dan zes uur vast op de snelweg", zei een automobilist voor de Griekse radio. De verkeerspolitie legde voor de komende 48 uur een rijverbod voor vrachtwagens op de snelwegen op.

Er waren ook problemen met het luchtverkeer. Vanwege de sneeuwstorm moesten twee vluchten uit Brussel en Lissabon uitwijken naar het eiland Kos.

Veel landelijke wegen in het centrum van Griekenland waren zaterdag alleen met sneeuwkettingen begaanbaar. De zeldzame kans op een witte kerst in Griekenland ziet er volgens prognoses van meteorologen goed uit voor de heuvelachtige en bergachtige regio's in het midden en noorden van het land.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,656
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions