Clicky


Gemoderniseerde overnachtingshaven in Lobith klaar

Gemoderniseerde overnachtingshaven in Lobith klaar
22-12-2017 16:58 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

LOBITH - Rijkswaterstaat heeft op 21 december 2017 de gemoderniseerde overnachtingshaven in Lobith in gebruik genomen. Door modernisering van de haven kunnen nu meer en grotere schepen rusten.

Het afgelopen jaar heeft aannemer Vissers Ploegmakers onder andere de haven verdiept, de invaart verbreed, een autoafzetsteiger gerealiseerd en extra parkeerplaatsen gemaakt.

De overnachtingshaven in Lobith biedt binnenvaartschippers de gelegenheid om te kunnen rusten: ’s nachts, in weekenden en bijvoorbeeld met Kerstmis. De haven biedt ruimte aan 20 schepen met een maximale lengte van 110 m en een breedte van 11,5 m. Met de ingebruikname van de autoafzetsteiger zijn de bouwwerkzaamheden in de haven afgerond. Zo is de haven vlak voor Kerstmis klaar voor gebruik. In het voorjaar van 2018 legt de aannemer nog stroomvoorzieningen aan op de wal en wordt er een radarmast geplaatst.

Om op de rivieren het groeiend aantal schippers te kunnen huisvesten, werkt Rijkswaterstaat aan de uitbreiding van bestaande havens en de voorbereiding van de aanleg van nieuwe overnachtingshavens. Naast de aanpassingen in Lobith, komt er in het nabijgelegen Spijk een haven met 50 ligplaatsen. Met al deze maatregelen verbetert Rijkswaterstaat de doorstroming en veiligheid op de rivier.