Transport Online - Volvo FH 500 4x2 trekker voor Gunnewick Mengvoeders B.V.

Volvo FH 500 4x2 trekker voor Gunnewick Mengvoeders B.V.

Volvo FH 500 4x2 trekker voor Gunnewick Mengvoeders B.V.
22-12-2017 16:40 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

VRAGENDER - Gunnewick Mengvoeders BV in Vragender heeft onlangs het wagenpark uitgebreid met een luchtgeveerde Volvo FH Globetrotter 4x2-trekker. De riant uitgevoerde trekker zal worden ingezet voor transport van grondstoffen naar de productielocaties van Gunnewick in Lichtenvoorde en Vragender, en het uitrijden van de daar gefabriceerde mengvoeders naar agrariërs in Nederland, Duitsland en België. 

Twan Gunnewick, vijfde generatie in het familiebedrijf, was medeverantwoordelijk voor de aanschaf van de nieuwe truck. De specificaties zijn zorgvuldig uitgezocht bij de transportbewegingen. “We hebben gekozen voor een 500 pk-motor omdat deze truck een vaste combinatie vormt met onze bulkkipper”, aldus Gunnewick.

“De combinatie rijdt vrijwel altijd volledig geladen en komt voor het lossen bij boeren veel op binnenwegen. Met 500 pk is de doorloop daar sneller wat resulteert in een lager brandstofverbruik. De Volvo FH is luchtgeveerd vanwege het rijcomfort, maar ook omdat dit een grotere bodemvrijheid geeft op boerenerven. Bij het ophalen van grondstoffen op fabrieksterreinen, waar de doorrijhoogte regelmatig nog 3,90 meter is, is het juist ontzettend handig om het chassis te kunnen laten zakken. Ten slotte beschikt de Volvo FH over drie separaat inschakelbare pto’s voor de de hydraulieksystemen en bulkblower, die met een afstandsbediening op de trailer apart bediend kunnen worden.”

Uitgebreide veiligheidsopties

De Volvo FH is tevens uitgerust met uitgebreide veiligheidsopties, zoals het Visibility Pro-pakket bestaande uit onder meer Bi-Xenon koplampen met bochtverlichting, Adaptive Cruise Control met Forward Collision Warning en noodremfunctie en Lane Change Support. Ook heeft de chauffeur de beschikking over alle comfort verhogende voorzieningen die horen bij het Rest & Relax-pakket. Via het Volvo multimedia touchscreen kan eenvoudig de geïntegreerde trucknavigatie bedient worden.

Transport onmisbare schakel

Gunnewick Mengvoeders B.V. bestaat al meer dan 150 jaar en is nog steeds volledig in familiehanden. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van, en handel in kwaliteitsvoeders voor varkens, rundvee, pluimvee en paarden. De daarvoor benodigde grondstoffen, vitamines en toevoegingen worden bij geselecteerde bedrijven ingekocht. Kwaliteit, voedselveiligheid, efficiency en een scherpe prijsstelling zijn de kernwaarden van het bedrijf.

Twan Gunnewick: “Transport is een belangrijk onderdeel in onze dienstverlening; de veehouderij is een continu proces. De klant service en flexibiliteit bieden zijn prioriteit bij Gunnewick, hierbij zijn onze eigen chauffeurs en het wagenpark onmisbaar. Mijn vader Jan en mijn oom Frank deden al jaren zaken met de verkoopadviseur van Paashuis Bedrijfswagens, ook nu zijn we er samen uitgekomen met als resultaat deze fraaie en veilige Volvo FH4.”

Foto's

 • J.Roeland
  JOS MAAS
 • J.Roeland
  VAN SAMBEEK
 • J.Roeland
  ERBACH
 • J.Roeland
  KIVITS


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,660
Diesel1,323

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions