Transport Online - Trafuco neemt Yentl-Trans over

Trafuco neemt Yentl-Trans over

Trafuco neemt Yentl-Trans over
22-12-2017 11:32 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie [FE]

ANTWERPEN - De Belgische Trafuco Groep heeft bekendgemaakt dat zij per direct het eveneens in België gevestigde Yentl-trans hebben overgenomen.

Yentl-Trans is gespecialiseerd in containertransport binnen de Antwerpse haven. De firma beschikt over vijftien trekkers en 37 chassis. Het betreft een mooie uitbreiding van de bestaande container activiteit van Trafuco en de beide afdelingen zullen snel tot één geheel worden gebracht om synergieën te realiseren.

April 2016 werd ook al tankwagenvervoerder Talke (ATTS) overgenomen. November 2016 volgde de overname van de containeractiviteiten van XPO in Antwerpen. 

Na de meest recente overname bestaat het personeelsbestand uit 345 personeelsleden.
 
De Trafuco groep is gespecialiseerd in het bieden van een totaaloplossing, voornamelijk voor liquid bulk, maar ook voor verpakte goederen en containers. Het bedrijf focust zich in hoofdzaak op de markt van de olie, chemie, afval en haventransport. Een specialisatie van Trafuco is het bevoorraden van zeeschepen met smeerolie, waarbij het bedrijf naast de vrachtwagens tevens over vijf gespecialiseerde binnenschepen en een dedicated magazijn beschikt.

Naast de transportactiviteiten worden ook technische diensten aangeboden voor onderhoud, herstellingen en carrosserie werkzaamheden aan trucks. Trafuco hecht veel belang aan zijn eigen opleidingscentrum voor het behalen van het ADR-getuigschrift + de vakbekwaamheid chauffeur (code 95) en aan het opleidingen voor het behalen van de rijbewijzen C en CE.

Binnen de organisatie beschikt men over tal van kwaliteitscertificaten gaande van ISO9001 (kwaliteit), ISO 14001 (milieu), OHSAS 18001 (veiligheid), SQAS en Responsible care in de chemie, EBIS en BIRE voor de barging, ISO 22000 voor de voeding, FCA voor dierenvoeding en AEO klein voor de douane.

Trafuco is nog steeds een 100 procent Belgisch transport bedrijf en werd in 2015 uitgeroepen tot transporteur van het jaar.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 17 mei t/m zondag 23 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,526

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen