Vrouw gijzelt vrouw op kade Den Helder

Vrouw gijzelt vrouw op kade Den Helder [+video]
22-12-2017 09:39 | Binnenland | auteur ANP

DEN HELDER - [update 10:40 uur] Op het Havenplein in Den Helder is een gijzeling aan de gang. Een vrouw houdt daar met een mes een andere vrouw gegijzeld. Het lijkt erop dat de gijzeling plaatsheeft in een gebouw van veerdienst TESO, maar de politie kan dat niet bevestigen.

Aanvankelijk werd gemeld dat de vrouw met het mes Portugees sprak, maar op een filmpje op Twitter van een ooggetuige is te horen dat ze Engels schreeuwt. De vrouw roept iets over haar broer en over Brazilië, maar wat haar motief is, is niet duidelijk. Volgens een politiewoordvoerster is er een tolk onderweg die Portugees spreekt, omdat communiceren in het Engels nog niets heeft opgeleverd.

De politie is massaal uitgerukt, inclusief onderhandelaars. "Ons is er nu alles aan gelegen om deze situatie zo snel mogelijk zonder kleerscheuren te beëindigen", zegt de woordvoerster.

TESO meldt op de site dat de veerdienst tussen Texel en Den Helder tot nader order stilligt.

Rond 10.40 heeft een speciaal team van de politie de verdachte overmeesterd. Daarmee is er een eind gekomen aan de gijzeling. Het slachtoffer is niet gewond geraakt. De verdachte is aangehouden en voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Het is op dit moment niet duidelijk wat de beweegredenen van de vrouw waren. Dit zal uit verhoor duidelijk moeten worden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden