Transport Online - Rechtbank vonnist gevangenisstraffen tot 7 jaar in groot cocaïneonderzoek

Rechtbank vonnist gevangenisstraffen tot 7 jaar in groot cocaïneonderzoek

Rechtbank vonnist gevangenisstraffen tot 7 jaar in groot cocaïneonderzoek
21-12-2017 17:14 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - De rechtbank in Rotterdam heeft zojuist gevangenisstraffen tussen 30 maanden en 7 jaar opgelegd aan vier van de zes verdachten in een groot cocaïneonderzoek. Daarin staat de vondst van ruim 700 kilo cocaïne centraal. Twee verdachten zijn vrijgesproken.

De kapitein gaat voor 7 jaar de gevangenis in en twee bemanningsleden 42 maanden. Tegen de man die vanuit de haven van Den Helder met de cocaïne in zijn bestelbus op pad ging, vonniste de rechter 30 maanden gevangenisstraf.  Twee mannen die werden beschouwd als de tussenpersonen van de opdrachtgevers zijn door de rechter vrijgesproken.

Onderzoek

Onder leiding van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie is de FIOD een onderzoek gestart. Aanleiding voor het onderzoek was de vondst van ruim 700 kilo cocaïne door de Douane in de haven van Den Helder op 21 januari 2015. Die drugspartij had een groothandelswaarde van bijna 28 miljoen euro.

Kotter

Half september 2015 werden al vier bemanningsleden van een kotter, de schipper en diens vrouw in Den Helder aangehouden op verdenking van de handel in cocaïne. De vrouw werd toen op vrije voeten gesteld.

In de rechtbank ging het vandaag om in totaal 6 verdachten. Het ging om 6 mannen in de leeftijd tussen de 30 en 56 jaar en afkomstig uit Den Helder (5) en Amsterdam (1).Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,651
Diesel1,300

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions