Clicky


Boskalis verwerft contract voor aanleg kademuren en steiger in haven van Rotterdam

Boskalis verwerft contract voor aanleg kademuren en steiger in haven van Rotterdam
21-12-2017 17:10 | Haven Nieuws | auteur Redactie [FE]

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft in consortium met Van Hattum en Blankevoort (Koninklijke VolkerWessels) en TBI-onderneming Mobilis een contract verworven van opdrachtgever Havenbedrijf Rotterdam N.V. voor de bouw van kademuren, een steiger en aanverwante werkzaamheden voor een nieuw te bouwen tankterminal in de haven van Rotterdam. Het contract heeft een waarde van ruim 100 miljoen euro, waarvan het Boskalis-aandeel 34 miljoen euro bedraagt. Het project gaat begin 2018 van start en zal naar verwachting eind 2019 worden afgerond.

In de haven van Rotterdam wordt door HES International B.V. een nieuwe opslagterminal voor olieproducten gerealiseerd. Om zowel grote olietankers als binnenvaartschepen te kunnen ontvangen legt Boskalis met zijn partners een 1.200 meter lange kademuur aan voor zeeschepen, een 1.100 meter lange kademuur voor binnenvaartschepen, een 350 meter lange steiger met vier ligplaatsen alsmede oever- en bodembescherming.

De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, de groeiende wereldbevolking en uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Dit project wordt gedreven door de toenemende wereldhandel en energieconsumptie.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE