Transport Online - Filipijnse veerboot gezonken

Filipijnse veerboot gezonken

Filipijnse veerboot gezonken
21-12-2017 10:25 | Buitenland | auteur ANP

MANILA - In het oosten van de Filipijnen voor de kust van Dinahican is donderdag een veerboot gezonken met 251 mensen aan boord. Zeker vier van hen zijn volgens de autoriteiten verdronken. Vissers die in de buurt waren en hulpverleners hebben 240 opvarenden gered, van wie een onbekend aantal gewond is geraakt. De kustwacht is met schepen en helikopters nog zoek naar de vermisten.

Het is nog niet precies duidelijk wat de oorzaak is van het ongeluk tussen Dinahican, ongeveer 75 kilometer ten oosten van hoofdstad Manila, en het eiland Polillo. De ferry had plaats voor 286 passagiers en was dus niet overvol, wat regelmatig het geval is bij Filipijnse veerdiensten. Wel was het slecht weer met hoge golven. Dat heeft zeer waarschijnlijk een rol gespeeld. De boot begon drie uur na vertrek uit de haven van Real water te maken, kapseisde en zonk.

De regio werd afgelopen weekeinde geteisterd door de tropische storm Kai-Tak, die tientallen mensen het leven kostte. Een nieuwe, Tembin genaamd, is op weg naar het zuidelijke eiland Mindanao. Hij komt daar vermoedelijk vrijdagochtend aan land. Er is een waarschuwing uitgegaan voor zeer harde wind, overvloedige regen en gevaar voor overstromingen en aardverschuivingen.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,296

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions