Jost Group: 'Ronald Jost zit niet vast'

Jost Group: 'Ronald Jost zit niet vast'
20-12-2017 20:02 | België | auteur Redactie [FE]

WEISWAMPACH - "In tegenstelling tot wat vanmiddag in de media is verschenen, bevestigt Jost Group dat twee van haar bedrijfsleiders, die vandaag verhoord werden in het kader van een onderzoek dat loopt naar een incident dat zich op 13 november 2017 heeft voorgedaan op de bedrijfslocatie van Jost Group in Ghlin, nabij Bergen, niet werden opgesloten en zich nu thuis bevinden. Ze hebben begin van de namiddag hun gewone werkzaamheden kunnen hervatten en werden niet van hun vrijheid beroofd."

Incident in Ghlin – een chauffeur raakte licht gewond in november

"Spijtig genoeg raakte een chauffeur licht gewond na de ontploffing van een gasfles in de cabine van zijn vrachtwagen. De chauffeur gebruikte zijn installatie om persoonlijke doeleinden, namelijk om koffie klaar te maken. De chauffeur werd onmiddellijk overgebracht naar het ziekenhuis ter verzorging. Gelukkig is hij volledig hersteld van zijn verwondingen en zijn er geen blijvende letsels als gevolg van het incident. Hij geniet momenteel thuis van zijn vakantieperiode", gaat Jost Group in een verklaring verder.

"Dit incident heeft het hele bedrijf diep geraakt en bijkomende voorzorgsmaatregelen werden getroffen om te vermijden dat zo'n ongeval zich opnieuw zou kunnen voordoen. Het welzijn van zijn medewerkers is steeds een prioriteit geweest voor Jost Group die alles in het werk stelt om een ambitieus veiligheids- en preventiebeleid uit te voeren", klinkt het.

"Het Arbeidsauditoraat had toen aangekondigd dat een onderzoek opgestart zou worden om de omstandigheden van het incident uit te zoeken. De bedrijfsleiders van Jost Group hebben hun volledige medewerking verleend in het kader van dit onderzoek en hopen dat duidelijkheid kan worden geschept over de omstandigheden van dit incident."

Jost Group stomverbaasd over verloop van het verhoor en de communicatie van het parket

Jost Groupzegt verbaasd te zijn dat de betrokken personen niet zoals gebruikelijk op voorhand werden uitgenodigd voor het verhoor. Maar de groep is vooral enorm verbaasd over de communicatie van het federaal parket. "De context van het verhoor wordt absoluut niet gekaderd, waardoor totaal inopportune verbanden zouden gelegd kunnen worden met vroegere feiten, die ze ook weerleggen."

"De twee bedrijfsleiders kunnen rekenen op de ondersteuning van hun respectievelijke advocaten en wensen momenteel geen verdere uitspraken te doen over het lopende onderzoek om dit niet te hinderen", belsuit een woordvoerder van Jost Group woensdagavond haar betoog.

Federaal Openbaar Ministerie bevestigt nogmaals haar acties

In de vroege avond verduidelijkte het Federale Openbaar Ministerie opnieuw tegenover persbureau Belga haar acties, waardoor deze haaks staan op de beweringen van Jost, melden Belgische media. De vervoerder en de secretaris-generaal zijn volgens het Federaal Openbaar Ministerie aangehouden voor verhoor, maar zijn vervolgens onder voorwaarden vrijgelaten. De aanklager zegt nieuw bewijs van misdaad op het gebied van sociale fraude en mensenhandel te hebben.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,786
Diesel1,476

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden