Clicky

 
Transport Online - Rapport EU mobiliteitspakket onderschat effect op Nederlandse economie

Rapport EU mobiliteitspakket onderschat effect op Nederlandse economie

Rapport EU mobiliteitspakket onderschat effect op Nederlandse economie
20-12-2017 17:05 | Transport | auteur Redactie [FE]

ZOETERMEER - evofenedex, de behartiger van de handels- en logistieke belangen van 15.000 handels- en productiebedrijven, is kritisch over het gisteren verschenen rapport 'Effecten Europees Mobiliteitspakket voor de Nederlandse wegtransportsector'. Volgens de ondernemersvereniging heeft het EU pakket invloed op de totale economie van ons land en niet alleen op de transportsector. Dat blijkt niet uit deze impactstudie.

Door de effecten van het pakket alleen te toetsen op de nationale logistieke sector, komt de impact van het maatregelenpakket op de hele economie te beperkt in beeld. Dat is zorgelijk, want de gevolgen van de maatregelen voor het aanbod van transportdiensten en de administratieve lasten voor reguliere handels- en productiebedrijven zijn potentieel groot.

Daarbij blijft de positieve kant van het pakket aan maatregelen, namelijk de verruiming van cabotage mogelijkheden, voor de economie in zijn totaliteit onderbelicht. Voor handels- en productiebedrijven wordt het door het groeiende chauffeurstekort lastiger hun producten op de plaats van bestemming te krijgen.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft onderzoeksbureau Ecorys, in opdracht van de Tweede Kamer, gevraagd een impact analyse te maken van het EU mobiliteitspakket. Deze is door het onderzoeksbureau gisteren gepubliceerd. evofenedex gaat met het ministerie en de Europese Commissie in gesprek om het effect van de maatregelen op de hele economie beter in beeld te krijgen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,084
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden