Clicky


Zaak tegen belager Joods restaurant Amsterdam aangehouden

Zaak tegen belager Joods restaurant Amsterdam aangehouden
20-12-2017 16:05 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De zaak tegen de 29-jarige Saleh A. wordt voor onbepaalde tijd aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij op 7 december de ruiten heeft ingeslagen van een joods restaurant in Amsterdam en daar een Israëlische vlag heeft meegenomen.

De rechtbank wil de zaak pas inhoudelijk behandelen als er een rapport van zowel psycholoog en psychiater over A. ligt, zo bleek woensdag op de eerste zitting. Uit een rapport van de reclassering komt een 'zorgelijk' beeld naar voren over de geestelijke gesteldheid van de verdachte. De rechtbank wil dat uitgezocht zien.

A. mag de zaak thuis afwachten, maar is wel gebonden aan een aantal voorwaarden. Hij moet meewerken aan het onderzoek, zich melden bij de reclassering en mag zich niet vertonen bij het restaurant.

Het OM heeft A. aangeklaagd voor vernieling en diefstal. De raadsman van de gedupeerden, Herman Loonstein, wil dat de aanklacht wordt verzwaard met 'terroristisch motief'. Hij heeft daarvoor een aparte procedure aangespannen bij het gerechtshof.