Clicky

 
Transport Online - FedEx verhoogt winstverwachting

FedEx verhoogt winstverwachting

FedEx verhoogt winstverwachting
20-12-2017 10:04 | Bedrijfsresultaten | auteur ANP/BLOOMBERG

MEMPHIS - De Amerikaanse pakketbezorger FedEx heeft zijn winstverwachting verhoogd. De moeder van het Nederlandse TNT is tevreden over de wijze waarop de onderneming de grote cyberaanval van juni weer te boven is gekomen. Ook voorziet het bedrijf een record aan te bezorgen pakjes in de feestdagenperiode.

FedEx behaalde afgelopen kwartaal een omzet van 16,3 miljard dollar (bijna 14 miljard euro). Dat is 9 procent meer dan een jaar eerder. Het bedrijf profiteerde volop van de groei van online-winkelen. De nettowinst in dit tweede kwartaal van het gebroken boekjaar van het concern dikte met 11 procent aan tot 775 miljoen dollar.

Een kwartaal eerder ging de nettowinst juist nog flink omlaag. Dat kwam vooral door de cyberaanval met zogenoemde ransomware. Dat is een virus dat computersystemen gijzelt zodat de makers losgeld kunnen eisen.

FedEx, dat ook grootste cargoluchtvaartmaatschappij ter wereld runt, rekent voor zijn hele boekjaar nu op een aangepaste winst per aandeel tussen de 12,70 dollar en 13,30 dollar. In september zag het bedrijf zich nog gedwongen zijn winstverwachting te verlagen, naar een bandbreedte van 12 tot 12,80 dollar per aandeel.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats