Clicky


Negen nieuwe DAF XF voor Boom Transport

Negen nieuwe DAF XF voor Boom Transport
19-12-2017 16:53 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

VENRAY - DAF speelt een hoofdrol in het wagenpark van Boom Transport in Venray. Sterker nog, alle 32 trekkers zijn van dit merk. Dat blijft zo, want onlangs heeft het transportbedrijf vijf exemplaren van The New DAF XF 450 FTP SUPER SPACE CAB als trekkers ingezet. In januari komen er nog vier bij. Waarbij het bedrijf andermaal voor levering en onderhoud vertrouwt op Allers Bedrijfswagens als vaste dealer.

"Met DAF zijn onze ervaringen zeer goed. Niet alleen met de trucks en de techniek, maar ook met het leveren van maatwerk", aldus Peter Boom, mede-eigenaar van het bedrijf. "Omdat wij rekening moeten houden met de Engelse wetgeving, hebben we enkele speciale eisen, zoals een extra voorloopas in combinatie met maximale tankinhoud. DAF levert die oplossing af fabriek."

Familiebedrijf Boom Transport is gespecialiseerd in het transport van gekoelde producten in onder meer de levensmiddelenindustrie en de farmaceutische industrie. De ritten gaan dagelijks van en naar Engeland, Schotland en Wales. Gemiddeld rijden de trucks zo’n 150.000 kilometer per jaar.

Boom Transport beschikt over 32 DAF-trekkers en 40 koel-vries trailers. De nieuwe DAF XF Truck of the Year 2018 bevalt enorm goed. Boom: "Eigenlijk hebben we alleen maar lof voor deze nieuwe truck. Essentiële zaken, die DAF in het programma heeft, zorgen voor maximale veiligheid, een gunstig brandstofverbruik en comfort voor onze chauffeurs. Ze zijn met name te spreken over de nieuwe Traxon-versnellingsbak. Het is een waar genot om hiermee te rijden."

Voor Boom Transport zijn een aantal elementen erg belangrijk als het gaat om de keuze van een juiste truck: return on investment, chauffeursveiligheid, comfort en of de juiste configuratie vanaf de fabriek te bestellen is. Boom: "Bij andere merken is dit niet altijd mogelijk. Niet alleen de truck is trouwens bepalend. Het gaat ons om het totaalconcept. De gehele organisatie maakt het tot een succes. DAF luistert echt naar chauffeurs en houdt rekening met wensen bij het ontwikkelen van nieuwe toepassingen van het totale voertuig. We hebben regelmatig meegewerkt als pilotbedrijf bij nieuwe ontwikkelingen."

Allers Bedrijfswagens is al sinds de eerste aangeschafte DAF-truck in 1973 de vaste dealer van Boom Transport. "Onze samenwerking gaat ver. Allers Bedrijfswagens heeft zelfs een werkplaats in ons pand. Kortere lijnen zijn niet mogelijk en alle kennis en onderdelen zijn binnen handbereik. Allers zorgt voor ons hele wagenpark. En samen met onze vaste verkoper configureren we jaarlijks een trekker precies naar onze wensen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions