Transport Online - Treinstel valt op snelweg in VS [+video's]

Treinstel valt op snelweg in VS

Treinstel valt op snelweg in VS [+video's]
18-12-2017 19:00 | Buitenland | auteur ANP/DPA/RTR

TACOMA - Bij een treinongeluk in de Amerikaanse staat Washington zijn een paar treinwagons vanaf een brug op een drukke snelweg gevallen. Daarbij zijn tenminste drie treinreizigers om het leven gekomen, hebben de autoriteiten bekendgemaakt. Zo'n honderd mensen zijn gewond geraakt en overgebracht naar ziekenhuizen.

De passagierstrein ontspoorde maandagochtend vroeg (plaatselijke tijd) op een brug over een belangrijke snelweg in de buurt van de stad Tacoma. Dertien van de veertien wagon raakten van de rails. Volgens treinexploitant Amtrak waren er 77 passagiers en zeven bemanningsleden aan boord van de trein. Foto's op sociale netwerken tonen een treinwagon die gedeeltelijk op de snelweg ligt.

De woordvoerder van de plaatselijke sheriff zei dat onder de automobilisten geen dodelijke slachtoffers zijn, hoewel sommigen gewond raakten toen een deel van de trein op meerdere voertuigen botste.

Het ongeluk gebeurde op de eerste dag dat een nieuw deel van het spoor in gebruik was genomen, waar sneller gereden kon worden. Er wordt onderzocht of de trein niet een te hoge snelheid had en of de nieuwe route een rol heeft gespeeld. Volgens de vervoersveiligheidsraad is het nog te vroeg om uitspraken over de oorzaak te kunnen doen. Op het nieuwe traject zou uitvoerig zijn getest.

President Trump liet via een reactie op Twitter weten dat het ongeval liet zien hoe zeer verbeteringen aan de infrastructuur nodig zijn.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions