Clicky


Airport Weeze rekent op 54.000 passagiers met kerst

Airport Weeze rekent op 54.000 passagiers met kerst
18-12-2017 18:50 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

WEEZE - Over zes dagen is het Kerstmis en luchthaven Weeze verwacht een verhoogde toestroom van passagiers tijdens de kerstvakantie. Alleen al in de dagen rond de kerst, rekent de luchthaven op beduidend meer passagiers dan vorig jaar.

Hoewel de kerstvakantie in Nederland officieel in het weekend begint, vertrekken veel passagiers op vrijdag 22 december naar hun vakantiebestemming. De luchthaven Weeze verwacht 11.500 passagiers alleen al in de dagen rond Kerstmis (22 tot en met 26 december). Dat zijn er aanzienlijk meer dan in het afgelopen jaar: in 2016 vlogen 8.800 mensen vanaf Weeze in deze periode. Tot het einde van de kerstvakantie op 7 januari 2018, verwacht Airport Weeze zo’n 54.000 passagiers.

Gewild zijn niet alleen de bestemmingen in de warmere streken van Europa en Noord-Afrika, om de kerstdagen op het strand in plaats van in het winterse Nederland door te brengen – bijvoorbeeld met FTI pakketreizen naar Hurghada/Egypte of met Ryanair naar Marokko of de Canarische eilanden. In totaal staan 27 bestem-mingen in het vluchtschema van de luchthaven tijdens het winter-seizoen.

Ook de dit jaar nieuwe verbinding van Eurowings naar München is erg populair: vanaf Airport Weeze wordt vijf maal per week op deze bestemming in Zuid-Duitsland gevlogen. Voor wintersportlief-hebbers een ideale verbinding, die de reis naar de skibestemming duidelijk korter en comfortabeler maakt: veel skigebieden zijn in anderhalf uur vanuit München te bereiken.

Luchthaven Weeze adviseert om tijdens de vakantie genoeg tijd te plannen voor de reis naar het vliegveld zodat de vakantie ontspannen begint ondanks eventueel slecht weer of ijzige wegen. Ook moet rekening worden gehouden met de grotere toestroom van passagiers tijdens de vakantietijd. Luchthavendirecteur Ludger van Bebber legt uit: “We raden alle passagiers aan vroeg te vertrekken, zodat ze ontspannen twee uur voor vertrek op de luchthaven aankomen.” En verder: "Wij wensen alle passagiers prettige kerstdagen.”