Transport Online - Top Tata Steel belooft beterschap in fusie

Top Tata Steel belooft beterschap in fusie

Top Tata Steel belooft beterschap in fusie
18-12-2017 17:50 | Binnenland | auteur ANP

IJMUIDEN - Staalbedrijf Tata Steel gaat zijn best doen de zorgen over de voorgenomen fusie van de Europese activiteiten met die van branchegenoot ThyssenKrupp weg te nemen. Dat zei topman Hans Fischer van de Europese tak van Tata Steel in een brief aan de werknemers van het bedrijf, waar ook het voormalige Hoogovens in IJmuiden onder valt.

Fischer informeerde deelde maandag meer informatie met de ondernemingsraden en vakbonden over de fusieplannen. Eerder uitten de personeelsvertegenwoordigingen en bonden, maar ook de directie van de Nederlandse tak, zich kritisch over de fusie en de communicatie daarover.

Zo zijn er zorgen over onder meer het behoud van banen en de mate van zelfstandigheid van IJmuiden. Het personeel houdt woensdag in IJmuiden een manifestatie tegen de fusie. FNV sluit hardere acties niet uit.

"Ons moederbedrijf weet dat er de afgelopen weken zorgen zijn geuit en streeft ernaar die te adresseren", zei Fischer daarover. Hij ging verder niet op details in.

Volgens vakbondsbestuurder Aad in 't Veld was de extra informatie van Tata niet veel meer dan een mailtje met uitleg waarom een fusie nodig zou zijn. "Dat hebben we allemaal al eerder gehoord. Er is geen gesprek geweest en er is nog niet op onze kritiekpunten ingegaan."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,324

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions