Transport Online - IVECO Bus Nederland en Schouten Amsterdam leveren 68 IVECO Crossway’s af aan Connexxion

IVECO Bus Nederland en Schouten Amsterdam leveren 68 IVECO Crossway’s af aan Connexxion

IVECO Bus Nederland en Schouten Amsterdam leveren 68 IVECO Crossway’s af aan Connexxion
18-12-2017 16:51 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Op 9 december heeft openbaar vervoersmaatschappij Connexxion 68 IVECO bussen in ontvangst genomen. Deze bussen van het type IVECO Crossway zullen worden ingezet in de concessie Amstelland-Meerlanden waarvoor Connexxion van 2018 tot 2027 verantwoordelijk is. IVECO-dealer Schouten Amsterdam maakte de 68 bussen op tijd klaar in opdracht van IVECO Bus Nederland.

Connexxion heeft voor de nieuw gewonnen concessie 68 IVECO Crossway bussen in de Low-entry uitvoering aangeschaft. Zeven van deze bussen zijn van het type Crossway Line en worden aangedreven door 285pk en 1000Nm sterke IVECO Tector 7 dieselmotor. Deze lijnbussen hebben een lengte van 10,8 meter en bieden passagiers 34 zitplaatsen en 54 staanplaatsen.

De andere 61 Crossway’s zijn van het type City, tellen een lengte van 13 meter en hebben de 320pk en 1100Nm sterke variant van de Tector 7 dieselmotor aan boord. Passagiers hebben hierin de beschikking over 44 zitplaatsen en 47 staanplaatsen en WiFi. IVECO-dealer Schouten maakte in opdracht van IVECO Bus Nederland de 68 Crossways klaar op haar vestiging in Amsterdam.

Connexxion zal 47 van de nieuwe IVECO bussen inzetten op de R-Net lijnen. R-Net, de afkorting voor Randstadnet, is een netwerk van hoogwaardig openbaar vervoer tussen de verschillende grote steden in de Randstad. De andere 21 bussen, waaronder de 10,8 meter varianten, zullen voor Connexxion gaan rijden op de stadsdiensten Amstelveen, Hoofddorp en verschillende streeklijnen.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Jeco
  Jeco
 • J.Roeland
  post nl
 • Ruud Hagens
  Ruud Hagens

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,564

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen