Transport Online - Saif Kaddafi wil president Libië worden

Saif Kaddafi wil president Libië worden

Saif Kaddafi wil president Libië worden
18-12-2017 09:48 | Buitenland | auteur ANP

CAIRO - Saif Kaddafi wil komend jaar deelnemen aan de presidentsverkiezingen in Libië. Saif is de zoon van de in 2011 gedode dictator van Libië, Muammar Kaddafi.

De krant Egypt Today schrijft dat de 45-jarige Saif de onontbeerlijke steun geniet van belangrijke stammen in Libië. De verkiezingen zijn voorzien voor midden 2018. Kaddafi hoopt als president de steun te verwerven van de Verenigde Naties om van Libië een stabiele natie te maken.

Saif is de tweede zoon van Muammar Kaddafi. Hij studeerde aan de London School of Economics. Tijdens het bewind van zijn vader zou hij hebben gefunctioneerd als premier en werd genoemd als opvolger. Het Internationaal Strafhof ICC in Den Haag vaardigde een arrestatiebevel tegen hem uit nadat het regiem van zijn vader ten val was gebracht. Saif werd onder meer beschuldigd van het doden en martelen van burgers. Hij ontkende.

In november 2011 werd hij in Libië door een van de vele milities opgepakt. Een rechtbank in Tripoli veroordeelde hem in 2015 bij verstek ter dood. Saif Kaddafi werd in 2016 vrijgelaten. De Libische regering verleende hem afgelopen zomer amnestie.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions