Clicky


Uitslaande brand bij opvangcentrum Lichtpunt in Kollumerzwaag

Uitslaande brand bij opvangcentrum Lichtpunt in Kollumerzwaag [+foto's]
16-12-2017 08:56 | Binnenland | auteur ANP

KOLUMMERZWAAG - Bewoners van het opvangcentrum Lichtpunt in het Friese Kollumerzwaag zijn zaterdagochtend rond 07.30 uur geëvacueerd na een uitslaande schuurbrand. Die sloeg over naar de naastgelegen zorgboerderij, waarin appartementen zijn ondergebracht.

Alle acht bewoners zijn in veiligheid gebracht. Ruim twee uur na het ontstaan van de vuurhaard gaf de Brandweer Fryslân aan dat de brand onder controle was. Ondanks de inzet van groot materieel kon niet worden voorkomen dat het vuur van de schuur oversloeg naar de woongedeelten van de boerderij. De schade is groot. Het nablussen zal nog enige uren duren. In de getroffen panden is geen asbest verwerkt.

De brand woedde op het terrein van het opvangcentrum Lichtpunt, waar vanuit een christelijke levensovertuiging onderdak en dagbesteding wordt geboden aan mensen met psychosociale problemen of een verslaving. Op het terrein staat onder meer een kaarsenmakerij.

De opvangboerderij bestaat uit ongeveer twintig appartementen voor onder meer begeleid wonen en crisisopvang. Voor de acht bewoners wordt elders huisvesting gezocht.