Transport Online - Doden bij ongeluk met Franse schoolbus

Doden bij ongeluk met Franse schoolbus

Doden bij ongeluk met Franse schoolbus
15-12-2017 11:46 | Ongevallen | auteur ANP

PERPIGNAN - Het dodental van het ongeluk met de schoolbus bij Perpignan staat nog steeds op vier. Dat hebben de autoriteiten in het getroffen Zuid-Franse departement Pyrénées-Orientales (Oostelijke Pyreneeën) beklemtoond. Tien van de achttien gewonden zijn er ernstig aan toe.

Franse media verspreidden eerder op vrijdag het bericht dat nog twee slachtoffers waren overleden en het dodental naar zes was opgelopen.

Een regionale trein ramde de schoolbus donderdagmiddag in Millas ten westen van Perpignan. De bus brak door de klap in tweeën. Vier tieners kwamen om en de buschauffeur en zeventien tieners tussen de dertien en zeventien jaar oud raakten gewond.

Over de oorzaak van het drama tasten de autoriteiten nog in het duister. De plaatselijke gendarmerie erkende tegenover Franse media "dat er nog erg veel onzeker is in het onderzoek''. Het zicht op de overweg was uitstekend, de trein reed niet te hard en de spoorbomen en waarschuwingslichten functioneerden. Het is nog een raadsel hoe de bus op de spoorweg kwam.

Het afgelopen jaar waren er in Frankrijk op spoorwegovergangen 111 ongelukken. Daarbij kwamen 31 mensen om het leven.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions